Żywność XXI wieku już w Płocku! Klub Rock 69 dołączył do elitarnych punktów na mapie gastronomicznej Polski. W sobotę, 16 września, w Klubie w Płocku odbędzie się inauguracja wprowadzenia nowego produktu na rynek spożywczy naszego miasta.
Klub Rock 69 przy pl. Narutowicza 2 wprowadza do swojego menu absolutnie nowy, oparty na autorskiej recepturze, nie mający swojego odpowiednika na rynku gastronomicznym produkt sunra, który jest warzywno-orzechowym zamiennikiem mięsa. Jak sama nazwa wskazuje, jest to produkt wegański. Adresowany nie tylko do tych, którzy zrezygnowali ze spożywania mięsa, ale wszystkich poszukujących zdrowego, naturalnego, bogatego w składniki odżywcze, pozbawionego konserwantów pożywienia. Zawiera dwa razy więcej białka niż pierś kurczaka, mnóstwo błonnika, a jedna porcja sunry zawiera więcej ziaren niż cały bochenek chleba wieloziarnistego. Więcej o produkcie możecie przeczytać w tym miejscu.
Z tego powodu jest polecana sportowcom, osobom aktywnym fizycznie, biegaczom, a także, jak się okazuje, jest bezpieczna dla diabetyków. Klub Rock 69 oferuje sunrę w postaci burgerów, ale warzywno – orzechowy kotlet może być podawany na wiele sposobów: jako zwykły kotlet z ziemniakami, kanapka, zapiekanka, wrap/ kebab rollo lub jako zwykły kotlet podawany z ziemniakami i surówką. Można z niego także wytwarzać farsz do pierogów, zapiekanek czy pizzy.
Klub Rock 69 zaprasza serdecznie do degustacji już dziś w godz. 17-23.