– W dniach 2-4 marca w Galerii Wisła w Płocku odbędzie się drugi w tym roku Jarmark Produktów Regionalnych, na który zapraszamy wszystkich smakoszy – powiedziała Magdalena Michalska, Marketing Manager Galerii Wisła.
Na Jarmarku tradycyjnie będzie można nabyć między innymi: tradycyjne wędliny i kiełbasy z Podlasia, sery korycińskie, sery długodojrzewające, chałwy tureckie, suszone owoce, pieczywo kurpiowskie i pajdy ze smalcem, oscypki z Bacówki na Wójciżnie, miody i przyprawy naturalne, pierogi i ciasta domowe.
– Jarmarki Produktów Regionalnych powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do tych, którzy cenią smak i walory zdrowotne produktów oraz chcą spróbować czegoś innego niż produkty oferowane przez zwykłe sklepy spożywcze. Każdy znajdzie coś dla siebie – mówił Sebastian Popławski, organizator jarmarków.
Jarmarki Regionalne w Galerii Wisła stały się imprezą cykliczną. Produkty oferowane na jarmarkach bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne, a ich specyfika wiąże się przede wszystkim z rodzajem stosowanych składników oraz sposobem ich przyrządzania.
Fot. Galeria Wisła